Community

Where Overture and Score Writer users interact
It is currently Sat May 30, 2020 2:39 am

All times are UTC - 5 hours


Forum rules


Please be specific when reporting bugs and be able to reproduce them.
If you don't, the post will most likely be ignored or deleted.



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu May 21, 2020 7:46 am 
Offline
New Member

Joined: Thu May 21, 2020 6:05 am
Posts: 2
H,

I would like to have a go at composing so I am trying to set up some kind of studio.
I installed the trial version of overture 5 and I am happy with it. But there is something strange going on.
When I start a new file I have an even sounding tone on all instruments. But after a few second of entering notes it gets a very distracting wawawawawa sound. I sounds like a strange vibrato. It is not going away before closing the program and starting it again. And then the wawawaw appears again after playing some notes on the midi keyboard.
Since I didn't change anything in the settings I don't know why it is happening.

I have windows 10, 32GB ram, native instruments kontakt komplete A61.

It is my first attempt at setting up these things so maybe I am not aware of something I should have installed or setup.
My next step is setting up another sound library. I am very interested in the Spitfire stuff. (I like the plane too so maybe I am biased :lol: )

I checked. It is not happening in MuseScore. But when I have used Overture until the sound changes, Musescore has the same wawawa when I open it when Overture is still active. (I hope my wawawaw description of the sound is clear).

Regards,
Wilco


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 21, 2020 9:38 am 
Offline
New Member

Joined: Thu May 21, 2020 6:05 am
Posts: 2
Hi,

I solved it with the a Spitfire library. I was just being reluctant to try that because I was not sure but well, it works in the end!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 21, 2020 10:34 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Dec 31, 1969 7:00 pm
Posts: 3948
Location: Isle of Palms, SC
Please let us know what the problem was!

_________________
Don
Leader of the Band


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group