[Solved]Does Overture works under Big Sur?

Report problems, bugs, etc.
Forum rules
Please be specific when reporting bugs and be able to reproduce them.
If you don't, the post will most likely be ignored or deleted.
Post Reply
Pancho Lopez
Member
Posts: 41
Joined: Tue Apr 15, 2008 5:38 pm

[Solved]Does Overture works under Big Sur?

Post by Pancho Lopez »

Does Overture works under Big Sur?
I upgraded to Big Sur and Overture quitted.
Do I need to downgrade to Catalina?
Thank you,
Pierre Julien
Member
Posts: 380
Joined: Mon Feb 16, 2009 4:18 pm
Location: Switzerland

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by Pierre Julien »

Confirming that OV 5.6.3.3 doesn't open under Big Sur.
Best of all and hope your day is a nice one

Pierre


MacOS Mojave 10.14.2
Overture 5 (last update)
http://pierrejulien.net" onclick="window.open(this.href);return false;
wmills01
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Nov 15, 2020 6:34 pm

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by wmills01 »

After upgrading to MacOS 11 (Big Sur) all attempts at opening Overture 5.6.1.2 fail. I get a standard Mac Crash Report titled "Overture 5 Quit Unexpectedly". Also, when trying to reinstall Overture a get the message “Overture5.pkg” can’t be opened because Apple cannot check it for malicious software. This software needs to be updated. Contact the developer for more information." I've sent a report to Sonic using Contact Us.
Pancho Lopez
Member
Posts: 41
Joined: Tue Apr 15, 2008 5:38 pm

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by Pancho Lopez »

I really need to complete some scores but I would like to know if somebody knows if it will be a quick fix for the crashing. I found some guides to downgrade to Catalina but it looks a hard way to do. Or maybe beg to Apple to help us musicians for an update or something.
Thank you.
Bill Reed
Super User
Posts: 616
Joined: Thu Sep 22, 2011 9:33 am
Location: The Berkshires, MA

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by Bill Reed »

It's not help to you now, but the demonstrates a time honored directive: NEVER upgrade your OS until you know the programs you need are compatible. Especially MAC!
Overture 5, Sibelius, Finale 25, Notion 6, Cubase
Win10 x64, 32GB RAM, Focusrite Scarlett 18i20
Kontakt, VSL VI Pro, VE Pro, EWQL Orch, Choirs and Pianos
August Foster 190
Pancho Lopez
Member
Posts: 41
Joined: Tue Apr 15, 2008 5:38 pm

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by Pancho Lopez »

Bill Reed - Super User.
Thank you for your "demonstrates a time honored directive", I know it was MY fault for not checking Overture working on Big Sur. I only want to know WHEN a fix will come or an EASY WAY to downgrade to Catalina.
Francisco
Super Satisfied Overture User.
olivnote
Member
Posts: 171
Joined: Mon Aug 19, 2013 11:35 am

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by olivnote »

Hi,
Big Sur must be uninstalled! (Temporarily )
User avatar
Don
Site Admin
Posts: 4155
Joined: Wed Dec 31, 1969 7:00 pm
Location: Isle of Palms, SC
Contact:

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by Don »

We should have it working on Big Sur in a week or two.
Don
Leader of the Band
Pancho Lopez
Member
Posts: 41
Joined: Tue Apr 15, 2008 5:38 pm

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by Pancho Lopez »

Thank you very much Don,
I was pretty sure you will make it soon.
Super Satisfied Overture User.
Francisco
Pancho Lopez
Member
Posts: 41
Joined: Tue Apr 15, 2008 5:38 pm

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by Pancho Lopez »

Overture and Big Sur problem solved.
User avatar
ronnb
Super User
Posts: 612
Joined: Sun Nov 14, 2004 8:07 am
Location: Global

Re: Does Overture works under Big Sur?

Post by ronnb »

Pancho Lopez wrote: Thu Jan 07, 2021 8:40 pm Overture and Big Sur problem solved.
Could you document just what happened, please?
User avatar
Don
Site Admin
Posts: 4155
Joined: Wed Dec 31, 1969 7:00 pm
Location: Isle of Palms, SC
Contact:

Re: [Solved]Does Overture works under Big Sur?

Post by Don »

Simply put there were old Apple OS bugs that appeared in Big Sur.
Just search the internet to see how many problems there are with Big Sur.
Don
Leader of the Band
Pancho Lopez
Member
Posts: 41
Joined: Tue Apr 15, 2008 5:38 pm

Re: [Solved]Does Overture works under Big Sur?

Post by Pancho Lopez »

Hello,
I am using Overture 5.6.3-3 under Big Sur, I attached some sample.
Attachments
Screen Shot 2021-01-13 at 18.23.08.png
Screen Shot 2021-01-13 at 18.23.08.png (9.74 MiB) Viewed 49 times
Post Reply